Skocz do zawartości
MinnieMouse

Mus Mocha

Rekomendowane odpowiedzi

Mus Mocha

4 duże filiżanki, lub 6-8 mniejszych

 

Składniki:

• 200g gorzkiej czekolady (min. 50% kakao)

• 100ml mocnej kawy rozpuszczalnej

• 4 jajka

• 2 łyżeczki cukru pudru

 

Przygotowanie:

1. Rozpuść czekoladę razem z kawą w mikrofalówce, lub w miseczce nad gotującą się wodą. Roztrzep żółtka i dodaj po kolei do roztopionej czekolady.

2. W osobnej misce zacznij ubijać białka. Gdy piana zacznie się formować, dodaj cukier puder nie przestając ubijać. Uważaj, by nie przesadzić - piana powinna być zbita, ale nie sztywna.

3. Ostrożnie dodaj białka do masy czekoladowej (najlepiej w kilku częściach).

4. Przelej masę do filiżanek lub miseczek i wstaw na godzinę do lodówki.

 

 

Smacznego!

 

jyrXsM6.jpg
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie